Wie zijn wij?

‘Vieve Brass is een jong, veelzijdig, en energiek koperkwintet’

Vieve Brass is opgericht in september 2018. Op het ArtEZ conservatorium te Zwolle liepen de studenten elkaar tijdens hun studie tegen het lijf. Het Zwolse dialect vormde dan ook de inspiratie voor de naam van het koperkwintet. Vieve staat namelijk voor ‘vijf’ in het Zwols.

Vieve Brass is een jong, veelzijdig, en energiek koperkwintet bestaande uit Sanne Kers (trompet), Koen Ross (trompet), Marinka Kluiver (hoorn), Jeroen Ardesch (trombone) en Jasper Tuik (tuba). Elk lid van Vieve Brass heeft zo zijn eigen muzikale kwaliteiten en doelen. Door de verschillende muzikale kwaliteiten en doelen van de leden kan Vieve Brass vele diverse stijlen laten horen (zoals klassiek of jazz) en heeft het zich ontwikkeld tot een veelzijdig koperkwintet.

Het koperkwintet focust zich vooral op het maken en het spelen van een eigen programma, waarin Vieve Brass zich niet graag vastbindt aan één bepaalde muziekstijl. Het koperkwintet is van alle markten thuis en wil een zo gevarieerd mogelijk programma spelen dat voor elke luisteraar geschikt is. De doelgroep van Vieve Brass gaat van jong tot oud. Door middel van hun eigen ontwikkelde kindervoorstelling ‘Tussen Toen en Nu’ nemen zij basisschoolkinderen mee op een muzikale tijdreis en door hun samenwerking met ‘Stichting Stroopwafelconcerten’ betrekken zij ouderen in diverse zorgcentra.

Vieve Brass wil veelzijdig en educatief zijn, wil een groot publiek laten kennismaken met koperblaasmuziek en wil graag laten horen wat zij kan!

Referenties onder meer: spelen voor de koningin tijdens de ondertekening van het convenant Méér Muziek in de Klas te Drenthe (2019), spelen bij programma Podium Kabam van Omroep Gelderland (2020) en een succesvol optreden op het Grachtenfestival te Amsterdam (2019).

Slider