Sanne Kers

TROMPET

Koen Ross

TROMPET

Koen Ross (1994) is begonnen met muziek maken doordat er thuis veel naar muziek werd geluisterd en doordat zijn vader ook trompet speelde. Koen werd lid van de plaatselijke fanfare en later lid bij het plaatselijke harmonieorkest. Al snel besloot Koen dat hij naar het conservatorium wilde, na een aantal jaar klassieke trompetles te hebben gehad, besloot hij toch om de jazz & pop-opleiding te volgen op het conservatorium in Zwolle, waar hij hoofdvak had van Jan Wessels. Naast het conservatorium nam hij nog trompetles bij Willem van der Vliet. In het werkveld is Koen nog steeds met verschillende stijlen en bezettingen bezig. Een paar voorbeelden hiervan zijn het meespelen van de musical Shrek in Kampen in 2019, het hebben van een 4-mans-blazerssectie waarbij Koen lead-trompet speelt. Op zijn eindexamen heeft Koen een breed repertoire laten horen waarbij er ook geïmproviseerd werd. Koen is actief bij o.a. het Nationaal Jeugd Jazz Orkest en Vieve Brass. Hij is trompetdocent bij Grandesco Music in Zwolle en hij is betrokken bij vele andere muzikale activiteiten.

Marinka Kluiver

HOORN

Marinka Kluiver (1999) kreeg op 9-jarige leeftijd haar allereerste hoornlessen bij de Christelijke muziekvereniging Hattem. Ze kreeg hier les van Rosa de Bruin. Al snel belandde ze daar in het jeugdorkest en vervolgens in het A-orkest, waar ze nog steeds bij speelt. Ook heeft zij 5 jaren bij Jeugd Symfonie Orkest de Vuurvogel gespeeld onder leiding van Albert Dam. Rosa heeft Marinka in contact gebracht met het conservatorium, en zo raakte zij erg gedreven om dit bijzondere instrument helemaal te beheersen. Eerst heeft zij naast haar havo de externe vooropleiding gedaan, een jaar later de interne vooropleiding op het conservatorium zelf. In 2017 is Marinka begonnen aan de opleiding Klassieke Muziek hoorn aan het ArtEZ conservatorium te Zwolle. Zij studeert bij Stefan Blonk en René Pagen. Naast het spelen en invallen bij orkesten is Marinka ook druk bezig met kamermuziek en lesgeven.

Jeroen Ardesch

TROMBONE

Jeroen (1997) is begonnen met trombone spelen op 10-jarige leeftijd bij de plaatselijke muziekvereniging Juliana te Den Ham. Hij heeft daar les gehad van o.a. Egbert van Groningen, Anne van de Berg en Hans Oosterwijk. Daarnaast heeft hij vijf jaar bij het Drents Jeugd Orkest gespeeld en speelt hij momenteel ruim anderhalf jaar bij het Nationaal Jeugd Fanfare Orkest. Ook valt hij vaak in bij verschillende orkesten. In 2017 is Jeroen begonnen met conservatorium en volgt hij zijn hoofdvaklessen bij Jilt Jansma. Sinds dit studiejaar volgt Jeroen ook, naast zijn trombone studie, de minor HaFaBra-directie bij Alex Schillings.

Jasper Tuik

TUBA

Jasper Tuik (1993) was vanaf dat hij de tuba zag meteen verkocht en begon na AMV-lessen en 2 jaar euphonium spelen op zijn 12e met het bespelen van de Es-tuba. Hij begon zijn lessen in Hoogeveen en ging hier later mee door in Meppel. Al snel behaalde hij zijn A-, B- en C-diploma op de muziekschool. Na het behalen van zijn C-diploma is hij proeflessen gaan volgen aan ArtEZ conservatorium waar hij daarna ook naartoe is gegaan.
Jasper studeert vanaf zijn 18e aan het ArtEZ conservatorium te Zwolle. Hij is begonnen in de vooropleiding bij hoofdvakdocent Bernard Beniers bij wie hij in juni 2019 zijn Bachelor-diploma behaalde. Naast zijn vaste lessen bij Bernard heeft hij ook regelmatig lessen bij Joost Smeets bij wie hij in september 2019 verder is gaan studeren voor zijn Master. 
Jasper heeft inmiddels veel orkestervaring opgedaan. Zo heeft hij o.a. ruim 12 jaar bij het Drents Jeugd Orkest gespeeld. Naast tal van goede amateurorkesten speelt Jasper sinds 2017 als remplaçant bij professionele orkesten zoals het Radio Filharmonisch Orkest, Koninklijke Militaire Kapel ‘Johan Willem Friso’ en de Regimentsfanfare van de garde Grenadiers en Jagers. Sinds 1 oktober 2019 heeft hij een aanstelling bij de Fanfare korps Nationale Reserve.